La XIII Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) de la FECEC Junts contra el Càncer es va tancar divendres amb la participació de més de 250 persones als tallers d’alimentació per a famílies “A casa, mengem saludable” i de 2.100 infants a l’activitat “L’Hort d’en Marçal”.
Enguany, l’eix central de la campanya ha estat la prevenció del sobrepès i l’obesitat infantil, un dels factors de risc per desenvolupar un càncer. En aquest sentit, els 11 tallers celebrats arreu del territori han aplegat més de 250 persones que han pogut conèixer de la mà de nutricionistes col·legiades com alimentar-se de manera saludable en família per prevenir la malaltia.
Tallers d’alimentació “A casa, mengem saludable”
A més, a xarxes socials, la FECEC Junts contra el Càncer ha compartit una sèrie de consells sobre alimentació saludable, estils de vida i activitat física per a famílies elaborats amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Pel que fa a l’activitat a les escoles “L’Hort d’en Marçal”, 2.100 infants de prop de 60 escoles a tot Catalunya han après a desenvolupar estils de vida saludables que els acompanyin tota la vida. L’activitat és, a la vegada, educativa i lúdica: amb un divertit vídeo, els més petits van conèixer les propietats de fruita i verdura i, posteriorment, van elaborar unes broquetes de fruita que van poder tastar. Aquesta activitat ha comptat, un any més, amb la col·laboració de supermercats Caprabo, encarregats de distribuir la fruita a les escoles, i del voluntariat de les entitats federades.
Activitat infantil “L’Hort d’en Marçal”
A banda de Caprabo, la SECAPC “Menja sa i mou-te 2024” compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Dipsalut de la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Barcelona i la La Xarxa.