La FECEC publica el primer Baròmetre sobre Càncer i Treball a Catalunya

El pròxim dijous, 9 de juny, al Col·legi de Periodistes de Catalunya de Barcelona es presentaran els resultats del primer Baròmetre de Càncer i Treball a Catalunya 2022, impulsat per la Federació Catalana Entitats contra el Càncer (FECEC).

job-g291e03c0b_1920

La roda de premsa comptarà amb la intervenció del director del Pla Director d’Oncologia, Dr. Josep Maria Borràs, i de la presidenta de la FECEC, Maria Assumpció Vilà, la gerent de la FECEC, Clara Rosàs, i el director de l’agència de sociologia GAPS, Oriol Molas.

L’objectiu de l’estudi és crear una eina de mesura i gestió d’indicadors de salut laboral i identificar potencialitats i frens per una adequada conciliació laboral per a persones amb càncer a les empreses. Al sondeig han participat més de 1000 persones treballadores d’entre 16 i 65 anys residents a Catalunya. El baròmetre ha estat elaborat per GAPS, agència de sociologia amb més de 20 anys d’experiència en sondejos d’opinió, actituds i comportaments.

Els avenços en tractaments oncològics han disminuït les taxes de mortalitat del càncer, pel que cada vegada hi ha més persones que superen o cronifiquen la malaltia. Aquest canvi de paradigma implica que moltes persones diagnosticades de càncer en edat de treballar tindran una vida laboral activa després del càncer. Per aquest motiu, la FECEC desenvolupa el programa de #desprésdelcàncer des de l’any 2015 i ara posa en marxa aquest baròmetre sobre Càncer i Treball a Catalunya.

L’elaboració d’aquest sondeig compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona, Diputació de Lleida, el Departament Salut i Drets Socials de la Generalitat i la Fundació La Caixa. Laboratoris Janssen patrocina l’acte de presentació al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

LABORATORIS JANSSEN