La FECEC presentarà les guies sobre càncer i sexualitat al Congrés de la Societat Espanyola de Psicooncologia

La doctora Patrícia Martí, psiconcòloga de la Fundació Oncolliga, s’encarregarà de la ponència en representació de la FECEC en el marc del Congrés de Psicooncologia el proper 14 abril.

frame-SEPO-VIRTUAL_v1_18.01-960x200

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) presentarà les guies sobre càncer i sexualitat al Congrés de la Societat Espanyola de Psicooncologia (SEPO) que tindrà lloc del 12 al 16 d’abril en format virtual. L’encarregada de fer-ho en nom de la FECEC serà psiconcòloga de la Fundació Oncolliga, la doctora Patrícia Martí. La seva ponència tindrà lloc dimecres 14 d’abril a la tarda. La doctora Patrícia Martí va formar part del grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer LeaguesAquesta associació està formada per professionals dels serveis d’atenció psicosocial de les entitats membre, entre les quals hi ha la FECEC.

En el sí del Grup de Treball es va considerar que hi havia un buit en els recursos existents sobre aquesta qüestió, que sovint es converteix en un tema tabú tant per als pacients com per als professionals sanitaris.

La realitat és que les conseqüències freqüents del càncer i dels seus tractaments afecten directament tant a la funció sexual com a la intimitat de les persones que pateixen aquesta malaltia. Les estimacions indiquen que aquests problemes fluctuen entre un 20% i un 100% (segons el col·lectiu, el tipus de càncer i els seus tractaments) i suposen conseqüències tant de tipus físic com psicosocial.

Per tot plegat, es van elaborar dues guies de “Càncer i sexualitat 2020”, que seran presentades en el pròxim Congrés de Psicooncologia, i que recullen consells i informació de com facilitar i abordar la sexualitat i el càncer. Una de les guies va adreçada als pacients oncològics i l’altra als professionals sanitaris que els acompanyen.