La FECEC presenta la seva admissió per adherir-se a la ‘European Cancer Leagues’ de la UE

L’associació de Lligues Europees contra el Càncer ‘European Cancer Leagues’ de la Unió Europea, celebra la seva trobada anual del 14 al 17 d’octubre. Enguany, les jornades s’organitzen a Bratislava i la FECEC presenta la seva candidatura per formar part d’aquest organisme de la UE.

Presentació FECEC a la ECL
Miralles presentant la FECEC davant la ECL.

La trobada anual de la ECL pretén crear un espai comú entre totes les associacions europees relacionades amb l’estudi i la prevenció del càncer. Per això, la iniciativa està pensada en diferents jornades de feina.

La conferència anual inaugurada pel president de la República d’Eslovàquia, ha tingut lloc avui i ha estat dedicada a la ‘prevenció del càncer, controvèrsies i enfocament de noves teràpies’. Durant la sessió s’ha presentat el nou Codi Europeu. Aquesta quarta versió, inclou les recomanacions d’estil de vida per prevenir el càncer basades en l’evidència científica. La nova versió va acompanyada d’una web amb preguntes i respostes per  a cada una de les recomanacions.

En el marc d’aquesta conferència, el president de la FECEC, Ramon Maria Miralles, ha presentat l’entitat davant les associacions adscrites a la ECL. Demà dia 17, durant l’Assemblea Anual de la ECL, es votarà l’adhesió de la FECEC en aquesta organització europea.

La ECL proporciona un marc común per a la lluita contra el càncer i  entre altres accions, és responsable d’organitzar la Setmana Europea contra el Càncer.