La FECEC participarà del 26 al 29 de setembre a la trobada anual de la European Cancer Leagues

La FECEC participarà del 26 al 29 de setembre a Copenhaguen a la trobada anual que organitza la European Cancer Leagues (ECL) per celebrar la Conferencia Anual i l’Assemblea General d’aquesta lliga europea, de la qual la FECEC n’és membre des de 2014.

20151112_143637Assamblea 2
Imatge d’arxiu de la pasada Trobada anual de la ECL

Com a representants de la federació, assistiran a la trobada el secretari de l’entitat, el Dr. Batiste-Alentorn, que participarà a la sessió “Acces to Medicine i a l’Assemblea General. També hi assistiran la psicooncòloga, Patricia Martí, i la gerent de la FECEC, Clara Rosàs que participaran al grup de treball del Patient Support Working Group (PSWG) i la sessió de divulgació del Codi Europeu contra el Càncer.

En aquest sentit, el dia 26 i 27 tindran lloc les dues sessions del PSWG i Acces to Medicine. Els temes de treball de la ECL en el grup del PSWG estan relacionats amb el suport dels cuidadors, els problemes de comunicació, la rehabilitació i l’atenció pal·liativa. La idea és abordar aquest repte per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

En aquesta sessió la FECEC presentarà l’estudi centrat en la reinserció laboral i el càncer de mama que ja va presentar en el Congres Mundial del Càncer celebrat a París el 2016. La FECEC va publicar aquest estudi el 2015 amb l’objectiu de tractar els problemes laborals que afronten les supervivents de mama.

Pel que fa al grup ‘Acces to Medicine’, l’objectiu és aconseguir la igualtat en l’accés als medicaments per a tots els pacients amb càncer a Europa. Actualment, els nous medicaments contra el càncer ofereixen noves perspectives per als pacients amb malalties que difícilment es podrien tractar o curar en el passat.

Tanmateix, aquests medicaments tenen un cost extremadament alt i les mesures que s’han implantat per garantir l’accessibilitat a nous medicaments i per limitar el seu cost ja no són suficients. Aquesta sessió, doncs, servirà per proporcionar informació als grups de treball sobre els darrers avenços en aquest camp.

Durant la Trobada, també es durà a terme la sessió sobre el Codi Europeu Contra el Càncer. L’objectiu és identificar les barreres comunes pel que fa a una difusió eficaç del codi i discutir possibles solucions.

La Trobada anirà acompanyada de la Conferència Anual que tindrà lloc el dia 28 i de l’Assemblea General de la ECL que es durà a terme el darrer dia, el 29.

La European Cancer Leagues agrupa entitats com la FECEC per tractar temes transversals sobre el càncer en l’àmbit europeu amb la idea de proporcionar un marc comú per a la lluita contra el càncer.