La FECEC participa en el seminari europeu sobre el Codi Europeu del Càncer

La FECEC va participar ahir en el seminari organitzat per l’European Cancer League (ECL) a Luxemburg dirigit a promoure el nou Codi Europeu contra el Càncer entre totes les lligues i federacions europees adscrites en aquest organisme de lluita contra el càncer.

Trobada anual de la ECL a Bratislava (Octubre 2014)

En aquest seminari  també van participar, la International Agency for Research on Cancer (IARC) que pertany a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i membres de la Comissió Europea.

L’objectiu de la trobada era tractar diferents aspectes per tal de proporcionar una línia unitària a l’hora de difondre el nou Codi Europeu contra el Càncer, consensuar criteris de traducció i establir les accions per a les campanyes de divulgació, entre d’altres.

Cal recordar que lIARC va proposar a finals d’octubre de 2014, un nou codi europeu revisat amb la idea de prevenir i reduir els riscs de tumors mitjançant l’adopció d’hàbits de vida saludables.

Aquesta és la quarta edició del Codi Europeu Contra el Càncer, que ha comptat amb la participació de la Comissió Europea. El nou codi, que podeu consultar aquí, proposa 12 punts per adoptar estils de vida més saludables i millorar la prevenció del càncer.

Es tracta del darrer treball realitzat per especialistes i científics en funció de l’evidència recollida fins ara. El codi, basat en les últimes evidències científiques, és, doncs, una eina important per a la prevenció del càncer.