Cada any es donen aproximadament 3,5 milions de defuncions per càncer en dones en tot el món (6.000 casos a Catalunya). Malgrat els avenços científics obtinguts en la classificació de subtipus tumorals i els determinants moleculars de la carcinogènesi, es requereix encara una clara millora en la prevenció i tractament precís de cada cas.
Per abordar aquestes qüestions, s’organitza el 16 i 17 de novembre el debat B·Debate Women Cancer que té per objecte presentar i discutir els últims avenços en investigació bàsica i traslacional del càncer que afecta a les dones, així com donar veu a pacients per discutir el seu punt de vista i necessitats, fonamental per orientar de forma més eficient els esforços de recerca i finançament. La FECEC participarà a la taula rodona del dia 17 que té per títol Medicina participativa i personalitzada. En aquesta taula rodona hi participaran els següents ponents:
|
Al llarg de les dues jornades s’abordaran les següents qüestions:
1) Com podem millorar la prevenció i diagnòstic primerenc?
2) Com podem millorar la curació del càncer i en especial dels subtipus tumorals més agressius?
3) De quina forma investigadors, pacients i associacions poden unir esforços per donar resposta a les necessitats dels pacients?
Aquest B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”, conjuntament amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), pretén adreçar els principals reptes i necessitats actuals i del futur en el càncer en la dona alhora que es fomenta la participació dels pacients i associacions en la investigació del càncer de dones.
En afectar a una part important de la població, els pacients han de tenir veu en el disseny i seguiment de les investigacions, i en avaluació del seu impacte. Amb aquesta fita, es reuniran en un mateix espai i temps investigadors, metges, pacients i les seves associacions, cap la millora del diganòstic i tractament.
Per aquest motiu, estem preparant una sessió gratuïta i oberta a tothom especialment dedicada al paper de les associacions de pacients i la seva interacció amb la recerca i els nous possibles tractaments.