La FECEC participa en el debat internacional Women Cancer el 17 de novembre

Cada any es donen aproximadament 3,5 milions de defuncions per càncer en dones en tot el món (6.000 casos a Catalunya). Malgrat els avenços científics obtinguts en la classificació de subtipus tumorals i els determinants moleculars de la carcinogènesi, es requereix encara una clara millora en la prevenció i tractament precís de cada cas.

Per abordar aquestes qüestions, s’organitza el 16 i 17 de novembre el debat B·Debate Women Cancer que té per objecte presentar i discutir els últims avenços en investigació bàsica i traslacional del càncer que afecta a les dones, així com donar veu a pacients per discutir el seu punt de vista i necessitats, fonamental per orientar de forma més eficient els esforços de recerca i finançament. La FECEC participarà a la taula rodona del dia 17 que té per títol Medicina participativa i personalitzada. En aquesta taula rodona hi participaran els següents ponents:

  • Victoria Camps, Fundació Víctor Grifols i Lucas/UAB/Comitè de Bioètica de Catalunya
  • Pere Estupinyà, periodista i divulgador científic
  • Laura Sancho, actriu i pacient
  • Clara Rosàs, Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC)
  • Rosa Gasa, investigadora i pacient
  • Joan Brunet, oncòleg i consell genètic (ICO)

Al llarg de les dues jornades s’abordaran les següents qüestions:

1) Com podem millorar la prevenció i diagnòstic primerenc?

2) Com podem millorar la curació del càncer i en especial dels subtipus tumorals més agressius?

3) De quina forma investigadors, pacients i associacions poden unir esforços per donar resposta a les necessitats dels pacients?

Aquest B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”, conjuntament amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), pretén adreçar els principals reptes i necessitats actuals i del futur en el càncer en la dona alhora que es fomenta la participació dels pacients i associacions en la investigació del càncer de dones.

En afectar a una part important de la població, els pacients han de tenir veu en el disseny i seguiment de les investigacions, i en avaluació del seu impacte. Amb aquesta fita, es reuniran en un mateix espai i temps investigadors, metges, pacients i les seves associacions, cap la millora del diganòstic i tractament.

Per aquest motiu, estem preparant una sessió gratuïta i oberta a tothom especialment dedicada al paper de les associacions de pacients i la seva interacció amb la recerca i els nous possibles tractaments.

Inscriu-te a la jornada des d’aquí.