La FECEC participa del 10 al 13 de novembre a la trobada anual de la European Cancer Leagues a Belfast

La FECEC participarà del 10 al 13 de novembre a Belfast a la trobada anual que organitza l’Associació de Lligues Europees contra el Càncer, European Cancer Leagues (ECL) per celebrar la conferencia anual i l’assemblea general d’aquesta lliga europea, de la qual la FECEC en forma part.

Foto presentació FECEC davant la ECL

El programa de la trobada inclou tres workshops. El dia 10 i 11 aquests tallers aniran dedicats sobre el suport a pacients i a famílies amb la idea d’abordar un dels principals reptes contra el càncer per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia. També hi ha un espai dedicat a la reinserció laboral de les persones que han superat la malaltia.

El tercer workshop, previst pel dia 12, estarà dedicat, específicament, a la comunicació online i es centrarà en com millorar l’optimització en els cercadors (SEO) a l’hora de posicionar el Codi Europeu Contra el Càncer en els principals rànquings de pàgines de recerca d’Internet i l’impacte que la navegació mòbil està tenint en aquest procés.

El mateix dia 12, a la tarda, es celebrarà l’assemblea general que, entre d’altres punts durà a aprovació la implementació del Pla contra el càncer 2016 segons les línies estratègiques proposades en el període 2014-2018. Durant l’assemblea també es votarà la incorporació de la Societat Alemanya contra al Càncer com a nou membre de la European Cancer Leagues i la renovació de la Junta Directiva.

La Trobada anirà acompanyada de la conferència anual que tindrà lloc el dia 13 sota el títol ‘Portar noves esperances a la lluita contra el càncer’.

La European cancer Leagues pretén crear un espai comú entre totes les associacions europees relacionades amb l’estudi i la prevenció del càncer. Aquest organisme, doncs, agrupa entitats com la FECEC per tractar temes transversals sobre el càncer en l’àmbit europeu. Per això, l’adhesió de la FECEC dins d’aquest organisme europeu servirà per oferir millors informacions i serveis a les nostres entitats federades que beneficiaran directament als pacients i familiars afectats de càncer. Cal recordar que la European Cancer Leagues proporciona un marc comú per a la lluita contra el càncer i  entre altres accions, i  entre altres accions, és responsable de la difusió a Europa del Codi Europeu Contra el Càncer.