La FECEC participa avui a la iniciativa internacional ‘All Can’ sobre llargs supervivents de càncer

La FECEC participa avui a la sessió de treball ‘All Can’, una iniciativa internacional liderada per l’Acadèmia Europea de Pacients (EUPATI). All.Can és un consorci entre diferents institucions com la Fundació ECO, ASEICA, AEACaP, Melanoma Espanya i compta amb la col·laboració de Bristol-Myers Squibb i Takeda.

EUPATI

L’any passat es van realitzar dues sessions de treball amb un grup multidisciplinari, en què es van identificar i van prioritzar 36 ineficiències per millorar el maneig del càncer a Espanya des de diferents àmbits. Trobareu adjunt un resum dels resultats obtinguts.

Aquest any, es pretenen organitzar dues reunions en format de brainstorming amb l’objectiu d’abordar ineficiències concretes. La primera reunió, a la qual participarà la gerent de la FECEC, Clarà Rosàs, estarà focalitzada en la ineficiència “Falta de seguiment de llargs supervivents sense malaltia activa”. Per a això es va a constituir un nou grup de treball format per representants de pacients, professionals sanitaris i responsables de polítiques sanitàries.

L’objectiu de la reunió és identificar accions que podrien implementar-se a Espanya per a la millora de la ineficiència i dels resultats en salut de pacients de càncer, d’una forma dinàmica i participativa. La trobada s’organitza avui 26 de setembre de 14:00 a 17:30 hores a ESAME Business School, Avinguda Diagonal 520, Barcelona.

All.Can, va començar fa dos anys i ja s’ha implementat a nivell local en més de 12 països. A Espanya, la iniciativa All.Can es va iniciar fa un any i persegueix el mateix objectiu: contribuir a millorar el maneig del càncer al nostre país centrant-se en els aspectes que més preocupen als pacients.