La FECEC participa al Seminari tècnic de prevenció de riscos laborals de la Generalitat

La Direcció General de Funció Pública de la Generalitat organitza, anualment, una sessió monogràfica d’aprofundiment en algun dels àmbits que composen la prevenció de riscos laborals.

Imatge d'arxiu del seminari de l'any passat.
Imatge d’arxiu del seminari de l’any passat.

En aquesta edició, que tindrà lloc el 25 de juny de 9.00 a 14.00 hores, el seminari estarà centrat en l’àmbit de la Promoció de la salut, i serà impartit per professionals de l’àmbit de la salut de l’Hospital Vall d’Hebrón i la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), amb la col·laboració de la Mútua ASEPEYO.

El seminari pretén analitzar el concepte de Promoció de la Salut i prendre consciència del rol que té la promoció de la salut en l’àmbit de la seva prevenció, així com també, les perspectives de futur. Un altre dels objectius és conèixer l’impacte en la salut dels treballadors: la contaminació ambiental i el seu efecte a la salut de les persones i la gestió del càncer a les organitzacions i especialment, el retorn al treball.

Durant el seminari, que va destinat a tècnics de prevenció i el personal sanitari dels serveis de prevenció de riscos laborals dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, es tractaran els següents temes:

  • La promoció de la Salut en el treball com a element estratègic: present i futur
  • La gestió de la salut a la feina: nous reptes. Contaminació ambiental i efectes sobre la salut de les persones
  • Contaminació ambiental i malalties respiratòries.
  • Contaminació ambiental i malalties cardiovasculars.
  • Abordatge del retorn al treball després del càncer