La FECEC participa al Congrés Mundial del Càncer 2022

Ginebra acull del 18 al 20 d’octubre el Congrés Mundial del Càncer, organitzat per la International Cancer Control (UICC). La FECEC participa dimarts amb la sessió “How to manage cancer at work” (“Com gestionar el càncer a la feina?”) organitzada per l’European Cancer Leagues.

Aquesta sessió posa en el punt de mira els reptes als quals s’enfronten els pacients i supervivents de càncer mentre treballen i quan poden tornar a treballar després del tractament. Els ponents destacaran el fet que 1,6 milions de persones en edat de treballar a Europa reben un diagnòstic de càncer cada any i, tanmateix, les seves necessitats mèdiques sovint no es tenen en compte en les polítiques d’ocupació.

baixa

La gerent de la FECEC, Clara Rosàs, intervé amb la ponència “The Handbook for Employers, HR professionals, businesses and organisations”, en la qual presenta una guia adreçada a empresaris, responsables de recursos humans, empreses i organitzacions per tal de saber com gestionar aquesta qüestió.

La sessió completa de l’European Cancer Leagues és la següent:

Dimarts, 18 d’octubre, 15:30h.

1. How to Manage Cancer at Work. Monick Leal, Liga Portuguesa Contra o Cancro (Portugal)
2. The Handbook for Employers, HR professionals, businesses and organisations. Clara Rosàs, Federació Catalana d’Entitats contra el cáncer (Spain)
3. Tips for employers supporting employees with cancer. Erika Karlen-Oszlai, Swiss Cancer League (Switzerland)
4. Tips for employees diagnosed with cancer. Wim Geluykens, Stand up to Cancer Flanders (Belgium)

Al congrés, està previst que hi assisteixin unes 1.900 persones de 120 països. La trobada d’enguany és híbrida (en format presencial i online) i inclourà més d’un centenar de debats, sessions interactives, taules rodones, plenaris, reunions de negocis i altres esdeveniments relacionats amb múltiples temàtiques entorn la malaltia.

image0 (2)Foto: Congrés Mundial del Càncer 2022 – FECEC