La FECEC participa a les jornades de treball de suport a pacients que organitza l’European Cancer Leagues

La FECEC ha participat un any més a les jornades de treball de suport a pacients que organitza dos cops l’any  la ‘European Cancer Leagues’ (ECL). Aquestes jornades van tenir lloc el 26 i 27 de novembre a Luxemburg.

european cancer leagues

Enguany, el grup de treball ‘Patient Support Working Group’ (PSWG) ha abordat principalment dues temàtiques:

  • Càncer a la feina: com col·laborar amb el món empresarial i polític per donar suport a les persones amb càncer dins l’entorn laboral;
  • Sexualitat i intimitat: es van oferir unes guies per tractar aquests temes associats a tabús entre pacients i professional.

 

Un altre punt que es va tractar en aquestes sessions és l’actualització de l’Atles europeu per tractar els programes de rehabilitació de pacients que es desenvolupen en els diferents països.

Durant les jornades també es va donar la benvinguda a tres noves incorporacions a la ECL: la French League Against Cancer, l’Associació Espanyola contra el Càncer i la O’Fonds Latvia

A banda de la reunió del grup de treball ‘Patient Support Working Group’ (PSWG) la ECL també va celebrar la seva conferència anual.

Des del 2007, el Grup de treball de suport a pacients ECL (PSWG) connecta experts en atenció contra el càncer que treballen conjuntament en temes com l’accés a les assegurances i serveis financers, el retorn al treball, l’assistència al cuidador, la rehabilitació del càncer i les cures pal·liatives.

Els membres del PSWG comparteixen bones pràctiques, desenvolupen directrius i altres fonts d’informació per sensibilitzar i millorar la qualitat de l’assistència i busquen potenciar la veu del pacient en la presa de polítiques nacionals i europees.

La FECEC és membre de la ECL des de 2014 amb l’objectiu d’oferir millors informacions i serveis a les entitats federades que beneficien directament els pacients i familiars afectats de càncer. Cal recordar que la ECL proporciona un marc comú europeu per a la lluita contra el càncer.