La FECEC participa a la jornada Campus IO sobre immunoteràpia a l’Hospital del Mar

L’Hospital del Mar i Bristol Myers Squibb (BMS) han presentat avui al vestíbul del nou Edifici B la campanya informativa sobre càncer, Campus IO. Durant l’acte, la Dra. Edurne Arriola, cap de secció de càncer de pulmó del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital del Mar, donarà la conferència “Immunoteràpia: l’esperança contra el càncer”, i la Dra. Lara Pijuan, metgessa adjunta del servei d’Anatomia Patologia, farà el taller pràctic amb microscopis “Com identfiquen els patòlegs les cèl·lules tumorals?”.

El president de la FECEC a la jornada del Campus IO de l'Hospital del Mar
El president de la FECEC a la jornada del Campus IO de l’Hospital del Mar

L’objectiu del Campus IO és informar la població sobre l’impacte del càncer, la importància de conèixer les característiques de cada tumor i les diferents opcions terapèutiques com la immunoteràpia.

Els tractaments contra el càncer han avançat tant que hem d’aprendre nous conceptes. En concret, la Immuno-Oncologia ha significat un canvi de paradigma en el tractament del càncer i, encara que no és una nova teràpia, encara hi ha molts conceptes per explicar, diferenciar i, sobretot, aprendre.

Per aquest motiu, BMS ha posat en marxa una campanya que arrenca a l’Hospital del Mar per actualitzar a la societat sobre les noves realitats amb les quals, cada dia, especialistes, pacients
i familiars, conviuen.

La campanya consisteix en un espai informatiu on els pacients podran trobar informació general sobre el càncer i sobre les diferents formes d’abordar-lo, consells per a millorar la qualitat de vida i sobre el maneig dels efectes secundaris.

La FECEC també s’ha sumat a la jornada.