La FECEC organitza un curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia a Lleida

La FECEC organitza un curs bàsic de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia, a Lleida el 1 i 2 de desembre.

L’objectiu és oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

Curs bàsic a Lleida

Inscripcions aquí fins el 24 de novembre

El curs bàsic té una durada de 12 hores repartides en dos dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió del dia 1 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’. En aquest apartat es tractaran els següents temes a càrrec de Patrícia Martí, psicooncòloga d’Oncolliga Barcelona i el Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer.

El mateix dia 1 es tractarà el bloc sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Victòria Cano, educadora social i coordinadora d’AFANOC-Lleida: L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer dia, el dia 2, s’impartirà el bloc titulat ‘La relació interpersonal’ a càrrec d’Anna Maria Agustí, psicopedagoga i presidenta dels Grups d’Acompa- nyament al Dol de Lleida.

Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

Veure el programa

El curs té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades. Podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.

Aquest curs, que organitza la FECEC juntament amb la FCVS està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.