La FECEC organitza l’11 i 12 de maig el curs d’aprofundiment en voluntariat oncològic a Girona

Aquest curs està adreçat a voluntaris que ja tenen experiència desenvolupant la seva actuació en el camp de l’oncologia i de l’acompanyament a malalts.

destacat voluntariat

Té una durada de 12 hores repartides en dos dies i està dividit en dos blocs. Així, durant la sessió del dia 11 s’impartirà el bloc 1 titulat ‘Habilitats comunicatives’ a càrrec de  Laura Fernández, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu.  

En aquest bloc es tractarà la importància de la comunicació no verbal, les tècniques de comunicació en l’àmbit de les habilitats (sentit de l’humor, positivisme, vitalitat,…), l’expressió de les emocions i la resolució de conflictes i l’escolta activa (actituds i creació del context).

El dia 12 es tractarà el bloc sobre ‘La malaltia’ a càrrec de Dr. Jordi Rubió Casadevall, Responsable àrea de Tumors de Cap i Coll, Tumors de Pell i Sarcomes. Servei Oncologia Mèdica. Institut Català d’Oncologia de Girona. Hospital Josep Trueta i Sònia Fuentes, psicooncòloga de l’ICO Hospital Germans Trias i Pujol de.

Aquest bloc es centrarà, en els tractaments oncològics centrats sobretot en els darrers avenços de la malaltia, des d’una perspectiva divulgativa i entenedora que pot ajudar al voluntari a comprendre millor el context del propi malalt. S’incorporarà també la dimensió emocional per comprendre com es pot viure amb càncer.

Veure el programa

El curs té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades. Podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.