La FECEC organitza el novembre dos cursos de voluntariat oncològic a Terrassa i Granollers

La FECEC organitza aquest mes de novembre dos cursos de voluntariat en l’àmbit oncològic, un bàsic i l’altre d’aprofundiment. El curs bàsic tindrà lloc a Granollers els dies 7, 14 i 21 de novembre i el curs d’aprofundiment es farà a Terrassa el 10 i 11 de novembre.

Aquests dos cursos volen oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

Curs bàsic a Granollers

Inscripcions aquí fins el 31 d’octubre

El curs bàsic té una durada de 12 hores repartides en tres dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió del dia 7 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’. En aquest apartat es tractaran els següents temes a càrrec de Patrícia Martí, psicooncòloga d’Oncolliga Barcelona i el Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer.

El dia 14 es tractarà el bloc sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer dia, el dia 21, s’impartirà el bloc titulat ‘La relació interpersonal’ a càrrec del Dr. Joan Carles Trallero, president de la Fundació Paliaclínic. Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

Veure el programa

Curs d’aprofundiment a Terrassa

Inscripcions aquí fins el 3 de novembre

Aquest curs està adreçat a voluntaris que ja tenen experiència desenvolupant la seva actuació en el camp de l’oncologia i de l’acompanyament a malalts.

Té una durada de 12 hores repartides en dos dies i està dividit en dos blocs. Així, durant la sessió del dia 10 s’impartirà el bloc 1 titulat ‘Habilitats comunicatives’ a càrrec d’Elisabet Carrasco, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu.

En aquest bloc es tractarà la importància de la comunicació no verbal, les tècniques de comunicació en l’àmbit de les habilitats (sentit de l’humor, positivisme, vitalitat,…), l’expressió de les emocions i la resolució de conflictes i l’escolta activa (actituds i creació del context).

El dia 11 es tractarà el bloc sobre ‘La malaltia’ a càrrec de la Dra. Àngels Arcusa, cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital de Terrassa i Sònia Fuentes, psicooncòloga de l’ICO Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Aquest bloc es centrarà, en els tractaments oncològics centrats sobretot en els darrers avenços de la malaltia, des d’una perspectiva divulgativa i entenedora que pot ajudar al voluntari a comprendre millor el context del propi malalt. S’incorporarà també la dimensió emocional per comprendre com es pot viure amb càncer.

Veure el programa

Els dos cursos tenen un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades. Podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.

Aquests dos cursos, que organitza la FECEC juntament amb la FCVS està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.