La FECEC organitza el 8, 9 i 16 de maig un nou curs de voluntàriat en l’àmbit de l’oncologia a Roses

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

curs voluntariat oncologic fecec

El curs té una durada de 12 hores repartides en tres dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió del dia 8 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’ a càrrec de Jordi Rubió, responsable de l’àrea de Tumors de Cap i Coll, Tumors de Pell i Sarcomes de l’Institut Català d’Oncologia de Girona i de l’Hospital Josep Trueta. També anirà a càrrec de Mercè Homs psicooncòloga de la Fundació Roses contra el Càncer.

El bloc del dia 9 tarctarà sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Josep Soler, psicòleg i responsable de voluntariat de l’AECC-Girona.

El darrer dia 16 s’impartirà el bloc ‘La relació interpersonal’ a càrrec del Dr. Joan Carles Trallero metge especialista en cures pal·liatives i president de la Fundació Paliaclínic.

Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.

Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

S’impartirà a Roses (carrer pescadors 13) i té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades.

Fins el dia 30 d’abril podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.

Pots descarregar-te el programa des d’aquí.