Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.
El curs té una durada de 12 hores repartides en tres dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió del dia 8 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’. En aquest apartat es tractaran els següents temes a càrrec del Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer.
El dia 9 s’impartirà el bloc sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.
El darrer bloc del dia 15 es tractarà el tema de ‘La relació interpersonal’ a càrrec del Dr. Joan Carles Trallero, metge especialista en cures pal·liatives i president de la Fundació Paliaclínic. Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.
Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.
S’impartirà a Barcelona (Hotel Entitats La Pau. Sala Catalunya. (c/Pere Vergés 1. Planta 6) i té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades.
Fins el dia 1 de març podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.