La FECEC organitza el 25 i 26 de novembre a Tarragona el curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

curs-voluntariat

El curs també pretén enfortir la figura del voluntari a l’interior de la seva entitat de pertinença, més enllà del lloc on s’ubiqui la seva acció. El curs té una durada de 12 hores repartides en dos dies, 25 i 26 de novembre i està dividit en tres blocs.

Així, durant la sessió del dia 25 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’. En aquest apartat es tractaran els següents temes a càrrec de Josep Gumà (oncòleg i director de l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud) i Beatriz Rubio ( psicooncòloga de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus): La malaltia oncològica i Viure amb càncer.

El bloc 2 també tindrà llos el dia 25 i tractarà sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Esther Gómez educadora social i coordinadora d’AFANOC- Tarragona: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer bloc titulat ‘La relació interpersonal’ tindrà lloc el 26 de novembre a càrrec de Núria Carsí, Infermera i directora d’Espai Salut. Aquest darrer bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris i Preservar la qualitat de l’acció voluntària

Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. S’impartirà a Montblanc (Sala Noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (c/Sant Josep, 18) i té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades. Fins el 18 de novembre podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat