La FECEC organitza el 24 i el 25 de maig el Curs de Voluntariat en l’àmbit de l’Oncologia a Girona

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

curs voluntariat

El curs té una durada de 12 hores repartides en dos dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió del dia 24 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’ a càrrec de Jordi Rubió, responsable de l’àrea de Tumors de Cap i Coll, Tumors de Pell i Sarcomes de l’Institut Català d’Oncologia de Girona i de l’Hospital Josep Trueta. També anirà a càrrec de Patricia Martí psicooncòloga d’Oncolliga barcelona.

El mateix dia s’impartira el bloc 2 sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Josep Soler, psicòleg i responsable de voluntariat de l’AECC-Girona.

El darrer dia 25 s’impartirà el bloc ‘La relació interpersonal’ a càrrec del Dr. Joan Carles Trallero metge especialista en cures pal·liatives i president de la Fundació Paliaclínic.

Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.

Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

S’impartirà a Girona (carrer de Can Sunyer 46) i té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades.

Fins el 17 de maig podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.

Pots descarregar-te el programa des d’aquí.