La FECEC organitza el 20 i 21 de març a Solsona el curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

curs de voluntariat en l'àmbit de l'oncologia

 

El curs també pretén enfortir la figura del voluntari a l’interior de la seva entitat de pertinença, més enllà del lloc on s’ubiqui la seva acció. El curs té una durada de 12 hores repartides en dos dies, 20 i 21 de març i està dividit en tres blocs.

Així, durant la sessió del dia 20 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’. En aquest apartat es tractaran els següents temes a càrrec de l’oncòleg Batiste Alentorn i la psiconcòloga Raquel Vila: La malaltia oncològica i Viure amb càncer.

El bloc 2 que tindrà lloc, també el dia 20 i es tractarà sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Mónica Garcia, diplomada en relacions laborals i Coordinadora de Voluntariat de la Fundació Althaia de Manresa: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer bloc titulat ‘La relació interpersonal’ tindrà lloc el 21 de març càrrec de la infermera i Directora de L’Espai de Salut, Núria Carsí. Constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris i Preservar la qualitat de l’acció voluntària

Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. S’impartirà al Casal Cívic (c/Antoni Gaudí, 2A. Solsona) i té un preu de 10 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades.

Fins el dia 13 de març podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat