La FECEC organitza el 16 i 17 de desembre el curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia a Terrassa

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

curs de voluntariat en l'àmbit de l'oncologia

El curs també pretén enfortir la figura del voluntari a l’interior de la seva entitat de pertinença, més enllà del lloc on s’ubiqui la seva acció. El curs té una durada de 12 hores repartides en dos dies, el 16 i 17 de desembre i està dividit en tres blocs.

Així, durant la sessió del dia 16 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’. En aquest apartat es tractaran els següents temes a càrrec de Patrícia Martí, psicooncòloga d’Oncolliga Barcelona i el Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer.

El mateix dia també s’impartirà el bloc titulat ‘La relació interpersonal’ a càrrec de Núria Carsí, Infermera i directora d’Espai Salut. Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris i Preservar la qualitat de l’acció voluntària

El darrer bloc tindrà llos el dia 17 i tractarà sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Mònica García, diplomada en relacions laborals i Coordinadora de Voluntariat de la Fundació Althaia de Manresa. El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. S’impartirà a Montblanc (Sala Noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (c/Sant Josep, 18) i té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades. Fins el 12 de desembre podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.

Pots descarregar-te el programa des d’aquí.