la FECEC organitza avui una jornada amb l’ICAM sobre els criteris d’avaluació del pacient oncològic

La FECEC, Junts contra el càncer, organitza avui juntament amb l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) una jornada de treball amb l’objectiu d’establir un espai de diàleg per conèixer el paper de l’ICAM i la realitat de les persones que han superat un càncer des de la perspectiva de quan s’han d’adreçar a aquest organisme.

ICAM

A partir de les 10 hores, la Dra. Cristina Zuazu, Cap del Servei d’Avaluacions Mèdiques d’Incapacitats Permanents a Barcelona i Catalunya Central parlarà sobre el paper de l’ICAM, les estadístiques actuals i els criteris que s’apliquen per concedir incapacitats temporals o permanents.

Durant la jornada també es tractaran els aspectes generals que es tenen en compte a l’hora d’avaluar un pacient oncològic,  els drets que tenen quan són citats a fer una visita a l’ICAM (si pot entrar en companyia d´una persona, que el metge s´identifiqui, que ens doni còpia de l´informe mèdic que remet al INSS), la consideració del limfedema com a causa d’incapacitat i la consideració dels efectes secundaris dels tractaments a llarg termini.

A la segona part de la jornada, un representant de cada una de les entitats de la FECEC podrà exposar les casuístiques més habituals que reben a l’entitat.

Aquesta sessió de treball deriva de la jornada que va organitzar la FECEC, Junts contra el càncer, l’octubre de 2015 titulada “La reinserció laboral i el càncer de mama” que va concloure en la necessitat de fer un treball conjunt entre tots els agents implicats per superar les dificultats laborals que pateixen les persones que han superat el tractament.

Això inclou, donar més informació a les pacients sobre les actuacions de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques a l’hora de fer l’avaluació i millorar la seva comunicació.