La FECEC ofereix el 6 i 7 de novembre el curs d’aprofundiment en voluntariat d’oncologia

Aquest curs s’ofereix com un espai de formació transversal que aporta eines personals per a la millora de la tasca diària d’atenció a la persona que pateix una malaltia oncològica. La formació en voluntariat d’oncologia va adreçada a voluntaris que ja tenen experiència desenvolupant la seva actuació en el camp de la oncologia i de l’acompanyament a malalts oncològics.

curs de voluntariat en l'àmbit de l'oncologia

Els objectius del curs de voluntariat d’oncologia són els següents:

  • Contactar amb les emocions que es generen en l’execució de la tasca voluntària
  • Reflexionar sobre les pròpies accions, les seves causes i conseqüències.
  • Generar recursos mitjançant el coneixement de la comunicació no verbal
  • Tenir coneixement sobre els tractaments oncològics

El curs de voluntariat d’oncologia té una durada de 12 hores repartides en dos dies, 6 i 7 de novembre, i està dividit en dos blocs.

Així, durant la sessió del dia 6 que serà de 9.00 a 13.30 i de 15.00 a 19.30,  s’impartirà el bloc 1 titulat, Habilitats comunicatives ‘ a càrrec de la psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu, Elisabet Carrasco.

En aquest apartat es tractarà sobre la importància de la comunicació no verbal, les tècniques de comunicació en l’àmbit de les habilitats (sentit de l’humor, positivisme, vitalitat,…), l’expressió de les emocions i la resolució de conflictes i l’escolta activa (actituds i creació del context)

El bloc 2 que tindrà lloc el dia 7, tractarà sobre ‘La malaltia’ i estarà impartit per  la Dra. Àngels Arcusa, cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital de Terrassa i Sònia Fuentes, psicooncòloga.Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.   

Aquest temari abordarà els tractaments oncològics centrats sobretot en els darrers avenços de la malaltia, des d’una perspectiva divulgativa i entenedora amb la idea d’ajudar el voluntari a comprendre millor el context del propi malalt. S’Incorporarà també la dimensió emocional per comprendre com es viu amb càncer.

Aquest curs de voluntariat d’oncologia, que organitza la FECEC juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i que està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, s’impartirà a la seu d’Oncolliga a Terrassa i té un preu de 10 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades.

El període d’inscripcions és fins el 30 d’octubre (places limitades)

Apunta-t’hi des d’aquí:

Inscripcions on-line.

Forma pagament: Transferència bancària al c/c de La Caixa Núm. 2100 0957 70 0200092600 indicant en el  concepte : “Aprofundiment Vol Oncològic”+Nom i cognoms

Per més a informació

Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC). federacio@juntscontraelcancer.cat

Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). formacio@voluntaris.cat