La FECEC ofereix el 18, 19 i 25 de febrer el curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia.

 

Aquest curs va dirigit a persones que realitzen voluntariat en l’àmbit de l’atenció a malalts oncològics. Els objectius del curs són oferir una aproximació al conjunt del col·lectiu que treballa en l’àmbit oncològic, conèixer les dimensions que entren en joc en conviure 
amb el càncer i facilitar eines i recursos per emmarcar correctament la teva actuació voluntària amb malalts oncològics.

voluntariat oncologia

El curs té una durada de 12 hores, des de les 16 a les 20 hores, repartides en  tres dies, el 18, 19 i 25 de febrer i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió del dia 18 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’ a càrrec de la Dra Tamara Saurí, oncòloga de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i Patrícia Martí, psicooncòloga d’Oncolliga Barcelona.

El bloc 2, que serà el 19 de febrer, tractarà sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Irene Costa, coordinadora de l’Àrea de Voluntariat d’AFANOC: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer bloc titulat ‘La relació interpersonal’ tindrà lloc el 25 de febrer a càrrec de la infermera i Directora de  L’Espai de Salut, Núria Carsí. Constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.

Aquest curs, que organitza la FECEC juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i que està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, s’impartirà a la seu de la FECEC (carrer Pere Vergés nº1 de Barcelona -Hotel Entitats La Pau). El preu és 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i 25 euros per a les associacions no federades.

La data límit d’inscripció és fins l’11 de febrer. Si hi esteu interessats podeu posar-vos en contacte a través d’aquests emails: formació@voluntaris.cat / federacio@juntscontraelcancer.cat

També podeu fer la inscripció online a través d’aquest enllaç.