Foto: European Cancer Leagues
La FECEC Junts contra el Càncer ha participat aquest matí en el World Cancer Congress que organitza la Union for International Cancer Control (UICC) a Ginebra (Suïssa). L’entitat ha intervingut com a entitat membre de la European Cancer Leagues (ECL) per parlar sobre el Dret a l’Oblit Oncològic a Espanya.
La sessió “The Right to be Forgotten beyond Cancer – Learning Perspectives and Patient Insights” organitzada pel Working Support Patient Group de la ECL, ha tingut com a objectius aprofundir en el dret a l’oblit oncològic i en com afecta a les persones amb un diagnòstic previ del càncer i a les seves famílies; i compartir coneixements i aprenentatges sobre els reptes als quals s’enfronten els Estats membres de la UE que han introduït legislació nacional sobre aquesta qüestió.
A la sessió han intervingut Suzanne Dowd, de l’Irish Cancer Society, amb la presentació “Defining the ‘Right to be Forgotten beyond cancer’ and its impact“; Wim Geluykens, de la Kom op tegen Kanker, amb la presentació “EU Initiatives and Key Learnings“; i Clara Rosàs, de la FECEC Junts contra el Càncer, amb la presentació “The right to be forgotten in Spain, a work in progress“.
Amb les seves presentacions, els participants han proporcionat una visió general de les iniciatives que s’estan duent a terme en els Estats membres per millorar l’accés de les persones amb un diagnòstic previ de càncer a l’accés a determinats productes o serveis financers. Així mateix, han compartit exemples de l’impacte del pacient quan es denega l’accés a determinats productes o serveis financers.
Aquest és un tema prioritari d’interès global, ja que gràcies als avenços en la recerca de nous tractaments i al cribratge, cada cop més persones superen la malaltia. Molts d’aquests pacients s’enfronten durant molts anys a una discriminació a l’hora d’accedir a determinats productes o serveis financers, com ara assegurances d’hipoteques, de viatges, etc.