La FECEC Junts contra el Càncer forma nou voluntariat en l’àmbit de l’oncologia

curs-de-voluntariat-en-ambit-oncologia-barcelona

La FECEC Junts contra el Càncer i la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) han format noves persones voluntàries en l’àmbit de l’oncologia en un curs que ha tingut lloc a Barcelona.

Aquesta formació ha atorgat les eines i recursos bàsics a aquelles persones que volen destinar el seu temps a realitzar tasques voluntàries d’atenció als pacients amb càncer.

Les persones assistents han aprés amb aquesta formació a aproximar-se al conjunt del col·lectiu que treballa en l’àmbit oncològic; coneixements sobre les dimensions que entren en joc en conviure amb el càncer; eines i recursos per emmarcar correctament la seva actuació voluntària amb malalts oncològics.

Els docents han estat Patricia Missé, psicooncòloga de l’Institut Català d’Oncologia, que va impartir els coneixements sobre viure amb el càncer; el Dr. Eduard Batiste–Alentorn, oncòleg, que va parlar sobre la malaltia oncològica; Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC, que va tractar sobre el fet voluntari; i Jordi Abad, treballador social i coordinador de voluntariat assistencial a la Fundació Oncolliga, que va parlar sobre la relació interpersonal.