La FECEC, Junts contra el Càncer compareix al Parlament en la ponència del Projecte de llei de foment de l’associacionisme

El Parlament de Catalunya va acollir el passat dilluns 23 de gener la ponència del Projecte de llei de foment de l’associacionisme. La FECEC, Junts contra el Càncer va comparèixer en l’acte representada per la seva vicepresidenta segona, gerent de la Fundació Enriqueta Villavecchia i membre de la Coordinadora en l’Àmbit Social del Consell d’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya (CAVC), Anna Varderi.

WhatsApp Image 2023-01-24 at 10.26.32

La Coordinadora Catalana de Fundacions ha presentat tot un seguit de propostes de modificació al text que segons el redactat actual afecten i discriminen les fundacions respecte les associacions. Anna Varderi, en representació de la Coordinadora i de la FECEC, Junts contra el Càncer va exposar les diferents al·legacions a l’actual projecte de llei. En concret, va destacar en la seva intervenció la necessitat que la nova llei valori el paper de les fundacions en les moltes activitats d’interès general que aquestes duen a terme; que s’atengui a la distinció de les figures jurídiques d’associació i fundació i a les diferents normatives que regulen ambdues figures; i la necessitat de modificar el redactat del projecte de llei per incloure el terme “associacionisme” on ara figura el mot “associacions”.