La FECEC Junts contra el Càncer parla sobre el dret a l’oblit oncològic a Bèlgica

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) va participar aquest dijous a la High-Level Conference on Ending Discrimination Against Cancer Survivors que ha organitzat aquesta entitat a Bèlgica. Alexandra Carpentier, vocal de la FECEC, va intervenir a la taula rodona The right to be forgotten: work in progress throughout the EU.

Aquest esdeveniment ha tingut com a objectiu abordar els reptes financers que troben els pacients després de superar la malaltia. Entre els ponents va haver-hi testimonis que han superat un càncer, responsables polítics de la Unió Europea i dels diferents països europeus, representants d’entitats, experts legals i representants d’empreses d’assegurances. Tots ells van parlar dels obstacles per a obtenir assegurances o préstecs, compartint les millors pràctiques per a eliminar la discriminació contra els supervivents de càncer a la Unió Europea.

En nom de la FECEC, Junts contra el Càncer va intervenir Alexandra Carpentier, responsable del programa Experiència del Pacient de la Fundació Josep Carreras i vocal de la FECEC. En la taula rodona The right to be forgotten: work in progress throughout the EU, els participants van parlar sobre la necessitat de protegir els supervivents de càncer a través d’una legislació europea integral. Carpentier va presentar les dificultats associades a la implementació de la nova legislació espanyola sobre el Dret a l’oblit oncològic i va insistir en la necessitat de replicar models que ja funcionen correctament en lloc de fer-ne de nous a cada país.

Consulta en aquest enllaç totes les conclusions de la conferència.

Font: Ending Discrimination Against Cancer Survivors