La FECEC i les entitats que l’integren reinicien la seva activitat

La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i les entitats que l’integren han reprès aquest setembre la seva activitat per oferir els seus serveis als pacients, als seus familiars o cuidadors amb la finalitat de millorar la vida de les persones en totes les fases del tractament.

Entre altres serveis donem suport psicològic, resolem els teus problemes quotidians, t’informen sobre la malaltia, habilitem teràpies manuals, ajudem a la rehabilitació dels malalts, assessorem les persones en la seva reinserció laboral després de la malaltia, així com que oferim activitats d’oci o tallers tant per adults com menors que estan en els hospitals o en el seu domicili.

Un altre dels pilars de la FECEC i les entitats que l’integren és el programa de voluntariat, a través dels quals un equip de col·laboradors destinen el seu temps a millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars. Per això, disposem d’un equip de voluntaris alhora que en formem a través del curs de voluntariat bàsic, que s’impartirà del 18 al 21 de setembre a Figueres, a l’octubre a Barcelona i Girona i al novembre a Lleida.

DzYBL0BX0AAN_Mx

A banda d’aquests serveis i cursos, aquesta tardor la FECEC i les seves entitats disposen d’una agenda repleta d’activitats, entre les que s’inclouen les xerrades virtuals del cicle “Després del càncer”, que aborden un aspecte concret de la malaltia o un cop el pacient la superat. La pròxima, que impartirà Francesc Viñals, cap del grup recerca ProCURE ICOIDIBELL en càncer d’ovari i senyalització molecular, tindrà lloc el 29 de setembre i abordarà el “Per què alguns pacients responen a la teràpia contra el càncer i altres no” a càrrec del doctor Francesc Viñals, cap del grup recerca ProCURE ICOIDIBELL en càncer d’ovari i senyalització molecular.  Per estar informat sobre el contingut o calendari d’altres xerrades  virtuals, es pot consultar els detalls al nostre web.

D’altra banda, la primera setmana d’octubre, de l’1 a l’11, la FECEC organitza la Setmana Catalana de Prevenció Contra el Càncer, que engloba múltiples activitats en municipis d’arreu del territori català. En aquesta es posa l’accent sobre la importància de tenir un estil de vida saludable per tal de prevenir la malaltia. Així mateix, en els pròxims mesos, es desenvoluparan campanyes com Jo també menjo fruita, que busca conscienciar els més menuts de la casa sobre la importància de tenir una bona alimentació. En aquest sentit, s’efectuaran tallers a les escoles amb nens de P-5.

Si requereixes qualsevol tipus de servei, vols participar en algun curs o xerrada, informar-te sobre qualsevol de les nostres activitats o unir-te al nostre equip de voluntaris pots escriure a federacio@juntscontraelcancer.cat o dirigir-te a qualsevol de les entitats que integren la FECEC.