La FECEC i les entitats, compromeses amb el Dia Mundial contra el Càncer

El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer. Aquesta iniciativa està promoguda per la Union for International Cancer Control (UICC), l’organisme internacional que lidera i unifica aquesta convocatòria sota un mateix lema mundial.  En augmentar la conscienciació a nivell mundial, millorar l’educació i impulsar l’acció personal, col·lectiva i governamental, treballem junts per a reimaginar un món en el qual les milions de morts evitables per càncer no existeixen i on l’accés a un tractament que salva vides és igual per a tots, sense importar el lloc en el qual es visqui.

Screenshot 2021-01-18 at 10.06.00

El Dia Mundial contra el Càncer, creat el 2000, ha crescut fins a convertir-se en un moviment positiu perquè tots, en qualsevol lloc, s’uneixin en una sola veu que s’enfronti a un dels majors desafiaments de la nostra història.

Cada any tenen lloc centenars d’activitats per tot el món que reuneixen comunitats, organitzacions i persones en col·legis, empreses, hospitals, mercats, parcs, ajuntaments, llocs d’oració, als carrers i en línia, i que actuen com un poderós recordatori que tots tenim un paper que exercir per a reduir l’impacte mundial del càncer. La FECEC i les entitats adherides a la federació no seran menys i han organitzat tota una sèrie d’activitats que es duran a terme durant aquesta setmana.

El lema del Dia Mundial contra el Càncer d’enguany, «Jo Sóc i vaig a» tracta sobre vostè i el seu compromís per a actuar. Creiem que, mitjançant les nostres accions positives, tots junts podem aconseguir l’objectiu de reduir en un terç el nombre de morts prematures per càncer i malalties no transmissibles per a 2030.

Uneixi’s a nosaltres el 4 de febrer, faci’s sentir i alci’s per un món sense càncer. És el nostre moment d’actuar.

Pots trobar més informació a: www.worldcancerday.org/

NOTA DE PREMSA DE LA FECEC EN EL DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

En el Dia Mundial contra el Càncer la FECEC constata el retard en els nous diagnòstics de càncer amb un possible impacte negatiu en el seu pronòstic

  • Reclamem a les autoritats sanitàries que incrementin els esforços per restablir la normalitat en l’atenció dels pacients oncològics en tot el sistema sanitari, afectats per la pandèmia.
  • Constatem l’augment d’un 21% de les demandes de suport psico-oncològic i de les demandes de suport social, oferts per les entitats federades degut a la crisi sanitària, econòmica i social.
  • Recomanem als pacients amb càncer que, quan arribi el seu torn, es vacunin contra la Covid-19 seguint les directrius de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM).

Consulta aquí la Nota de Premsa completa.

ACTIVITATS REALITZADES PER LES ENTITATS ADHERIDES A LA FECEC:

A continuació podeu llegir totes les activitats que fan les entitats, a l’espera d’anar actualitzant algunes d’elles.

LLIGA CONTRA EL CÀNCER TARRAGONA I TERRES DE L’EBRE

  • 04/02: Jornada virtual de les 11h a les 20h a través de Facebook i Youtube @lligacontraelcancertarragonaiterresdelebre

tarragona

GRUP IRIS

  • 04/02: Ccicle de xerrades online sobre meditació. Més info.

ONCOLLIGA GIRONA

  • 04/02: Xerrada online càncer i envelliment 19:30h

Girona Póster Investigación Icono Microscopio Azul (2)AFANOC

  • 28/01: “Cèntims Solidaris” pel Càncer Infantil. Més info

Screenshot 2021-01-29 at 09.29.19

  • 04/02: Connecta’t amb els infants i adolescents amb Càncer. Més infoScreenshot 2021-01-29 at 09.29.26

FUNDACIÓ ONCOLLIGA

  • 04/02: Taller de musicoteràpia online via Zoom “Musicoteràpia: música i benestar” a les 18:30h. Més info.Screenshot 2021-01-29 at 09.38.33