La FECEC i la FCVS signen el conveni de col·laboració per a la formació i foment del voluntariat en l’àmbit oncològic

Foto: Ramon Nicolau, president de la FCVS, i M. Assumpció Vilà, presidenta de la FECEC

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) i la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han signat avui el conveni de col·laboració per a la realització d’accions conjuntes de formació i foment del voluntariat en l’àmbit oncològic.

Totes dues entitats realitzen accions conjuntes en aquest àmbit des de 2006, fruit de la confiança entre totes dues federacions, però ha estat enguany que s’ha rubricat l’acord a la seu de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Barcelona.

Els presidents de totes dues entitats, Ramon Nicolau, per la FCVS, i Maria Assumpció Vilà, per part de la FECEC, Junts contra el Càncer, han signat el conveni que inclou la creació d’un pla de treball anual entre totes dues entitats adequat als recursos disponibles. D’una banda, la FCVS posarà a disposició de la FECEC la seva expertesa en matèria de voluntariat i formació per satisfer les necessitats i expectatives que sorgeixin. De l’altra, la FECEC aporta els seus coneixements en matèria de voluntariat oncològic, aportant la xarxa d’entitats de voluntariat en l’àmbit de la salut, especialment posant el focus en el voluntariat que a companya a les persones amb càncer. Totes dues entitats col·laboraran estretament per a la realització dels cursos de formació del voluntariat en tot el territori català.