La FECEC i i+3 signen un acord dins del projecte Càncer a la feina

Prop d’un 40% dels nous diagnòstics de càncer es donen en persones que estan en edat laboral. És per això que les empreses tenen un rol clau a l’hora de gestionar l’impacte de la malaltia en l’àmbit laboral, tot i que moltes d’elles estan sovint mancades d’eines. El projecte ‘Càncer a la feina’ de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) vol ajudar-les i dotar-les de recursos en aquest àmbit.

Logotip_CancerFeina

El 1er Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya publicat per la FECEC aquest 2022 indica que un 61% de les persones afectades de càncer en edat laboral afirmen que treballar és important per a elles i que la feina és un dels aspectes que dona sentit a la seva vida. A més, un 65% dels treballadors demana més implicació per part de l’empresa en formació sobre el càncer i en la gestió del seu impacte.

1668412356516

En aquest sentit, l’objectiu del projecte ‘Càncer a la feina’ és oferir recursos i formació perquè cada empresa pugui elaborar el seu programa de gestió integral de l’impacte del càncer, acompanyant al treballador afectat i minimitzant l’afectació en la resta d’organització, a l’hora que aportant valor i integrant el procés com un actiu més en la seva cultura empresarial.

La FECEC compta amb l’experiència de les entitats federades en acompanyar a persones amb càncer, i ara també amb la consultora i+3, especialitzada en cultura preventiva, amb la qual s’ha signat un conveni de col·laboració per aquest projecte.

Junts podem ajudar a millorar l’experiència del càncer a la feina.

#cànceralafeina #cáncereneltrabajo #JuntsContraelCàncer #prevenciónenpositivo