La FECEC ha participat al Congrés Europeu del Càncer celebrat a Viena

La gerent de la FECEC, Clara Rosàs, ha assistit a la celebració del Congrés Europeu del Càncer que, enguany, ha tingut lloc del 25 al 29 de setembre a Viena. Aquest congrés representa una de les cites més importants per parlar sobre el càncer a Europa i per conèixer les principals novetats en aquest àmbit des de diferents perspectives.

congres

Sota el lema ‘Reforçant la multidisciplinarietat’, el congrés ha tractat temes com la recerca, la pràctica clínica, les polítiques de salut i la visió de les associacions de pacients amb càncer.

D’aquesta manera, el comitè organitzador de la secció dedicada als pacients ha treballat conjuntament  amb el comitè científic per aportar, dins el programa, la perspectiva dels pacients. La idea és saber escoltar i entendre les necessitats dels malalts per a la innovació de nous tractaments.

Les ponències dirigides per la secció dedicada als pacients han subratllat els punts claus i els reptes que han d’afrontar, actualment, els malalts i supervivents de càncer. En aquest sentit, els ponents han constatat la falta de polítiques a nivell europeu per facilitar als pacients l’accés al món laboral durant el seu tractament. També han fet evident els problemes de reinserció laboral que tenen les persones que ja han superat la malaltia.

Davant d’aquesta situació, el Congrés ha subratllat la necessitat de dissenyar plans de rehabilitació específics per a les persones que superen la malaltia al cap de 5 anys i que tenen unes necessitats molt determinades .Durant el congrés s’ha presentat, també, el Pla Europeu del càncer en nens i adolescents.

La presència de la FECEC en el congrés servirà per oferir millors informacions i serveis a les entitats federades que beneficiaran directament als pacients i familiars afectats de càncer