La FECEC forma 35 persones voluntàries en l’àmbit oncològic

La FECEC, Junts contra el Càncer i la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) organitzen dues edicions del Curs de Voluntariat en l’Àmbit d’Oncologia. La primera de les formacions va tenir lloc els dies 11 i 12 de novembre a Girona i el 23, 24 i 25 de novembre, l’edició de Tarragona.

image0-(5)
Curs de Girona

Les prop de 35 persones que han participat en totes dues edicions fan una aproximació al conjunt del col·lectiu que treballa en l’àmbit oncològic, adquirint coneixements sobre les dimensions que entren en joc en conviure amb el càncer; i eines i recursos per emmarcar correctament l’actuació voluntària amb malalts oncològics.

foto curs
Curs de Tarragona

Conèixer el càncer, què és la malaltia oncològica i com es viu amb ella; què és el voluntariat al món de l’oncologia; l’impacte emocional i la cura del voluntari; la gestió de les emocions entre les persones voluntàries i les persones malaltes; i les eines per afrontar la fase terminal són alguns dels continguts d’aquesta formació.

Els formadors d’aquests cursos són Patricia Missé, psicooncòloga; Dr. Eduard Batiste-Alentorn, especialista en Oncologia mèdica; Laura Fernández, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de l’Hospital Sant Joan de Déu; Dr. Jordi Rubió, responsable de l’àrea de Tumors de Cap i Coll, Tumors de Pell i Sarcomes de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de l’Hospital Josep Trueta de Girona; Josep Soler, psicòleg; i Jordi Abad, treballador social i coordinació de grups de Voluntariat.

Aquest curs rep el suport del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.