La FECEC dóna suport a la 1a gran Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya

La FECEC dóna suport a la Marató de Donants de Sang de Catalunya 2.0, que se celebrarà del 15 al 22 de gener als principals hospitals i a la plaça de Catalunya de Barcelona el 15 i 16 de gener. Amb l’eslògan “La sort de donar sang”, la campanya vol aconseguir 7.000 donacions extra per remuntar les reserves després de les Festes de Nadal.

Marató 2.0 Catalunya

Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. També és una sort per a les persones que necessiten sang que hi hagi milers de persones que en donin. Es calcula que una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la vida. A Catalunya, cada dia calen unes mil donacions per fer front a les necessitats d’aquests pacients ingressats en clíniques i hospitals.

A Barcelona s’habilitarà un punt de donació especial divendres 15 de gener i dissabte 16 de 10 a 21 hores a la plaça de Catalunya (davant del Triangle). Durant tot el dia hi haurà activitats i animació especial per part de voluntaris que dinamitzaran l’espai de donació i la plaça.

Durant la resta de dies que se celebra la Marató, els ciutadans podran donar sang als hospitals Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron de Barcelona.

Fins el dia de la Marató, totes les persones que vulguin col·laborar poden entrar al web donarsang.gencat.cat i reservar hora per donar sang en un dels punts de donació que hi ha per tot el territori.

Des del web també es pot difondre la importància de donar sang a través de Facebook, Twitter o correu electrònic. Quan un donant reservi hora per donar sang gràcies al missatge que li ha enviat un amic, aquest donant rebrà un mail d’agraïment. Així es vol reconèixer la implicació de totes les persones que col·laboren compartint el missatge de la Marató. Per tant, tothom podrà contribuir a la recuperació de les reserves després de les Festes de Nadal.

Amb la reserva d’hora es vol evitar que ningú hagi d’esperar-se per donar sang. Tot i això, no és imprescindible reservar hora per donar sang durant la Marató.

Aquesta és la campanya de donació més inclusiva, ja que qui vulgui col·laborar-hi pot fer-ho donant sang o bé difonent la necessitat de donar sang a través dels seus contactes a les xarxes socials, a Whatsapp, el correu electrònic o simplement parlant-ho amb amics i familiars.

La Marató de Donació de Sang compta amb l’ajuda dels més de 25.000 seguidors al Facebook del Banc de Sang (facebook.com/donarsang), a Twitter (@donarsang) i a Instagram (@donarsang).

L’etiqueta #MaratoDonantsCAT recull tota l’activitat a les xarxes socials al voltant de la donació de sang.