La FECEC col·labora amb la jornada sobre alimentació i càncer de pàncrees que organitza la FMQI

La FECEC i la Fundació MÁS QUE IDEAS (FMQI) han signat un conveni de col·laboració a través del qual la federació es compromet a fer difusió de la guia “Càncer de pàncrees: alimentació i qualitat de vida”  i a col·laborar en la jornada organitzada pel dia 21 de juny sota el títol ‘L’alimentació sí que importa en càncer de pàncrees’.

càncer pàncrees

La guia és una iniciativa de l’Associació Càncer de Pàncrees amb el suport de la FMQI. Es tracta d’un recurs per a pacients i familiars, el propòsit del qual, és oferir informació pràctica de la malaltia i recomanacions sobre hàbits de vida, per tal de prevenir i actuar davant les complicacions nutricionals, físiques, emocionals i socials, i millorar, així, el seu estat de salut i qualitat de vida.

En l’actualitat hi ha diverses publicacions per a pacients amb càncer de pàncrees, però cap aborda de manera completa les problemàtiques específiques que presenten les persones amb aquest tipus de càncer.

Aquesta iniciativa, patrocinada per Celgene Espanya, compta amb la participació de cinc societats científiques: Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició (SEEN), Societat Espanyola de Psicooncologia (SEPO), Societat Espanyola d’Oncologia Radioteràpica ( SEOR) i el Grup de Recerca en Activitat Física i Salut (GIAFyS), a través de la col·laboració de nou professionals que han compartit de forma altruista el seu temps i coneixements. A més, la guia compta amb l’aval de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), el Consell General de Dietistes-Nutricionistes d’Espanya, la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (FED-N) i la Societat Espanyola d’Infermeria Oncològica (SEEO ).

Des d’aquí podeu descarregar-vos la guía completa.

A banda de la guía, la FECEC col·laborarà en la jornada organitzada per la Fundació el 21 de juny.  Aquesta iniciativa pretén conscienciar la població sobre el fet que l”alimentació, pot ser una aliada fonamental per a la qualitat de vida dels pacients amb càncer de pàncrees.

Per això, la jornada busca millorar la salut i el benestar de pacients i familiars oferint informació tant de la malaltia com d’hàbits alimentaris saludables. Després de la publicació de la guia “Càncer de pàncrees: alimentació i qualitat de vida”, la fundació vol  apropar aquesta informació i, per això, està duent a terme aquesta jornada a Barcelona, Sevilla i Madrid durant aquest any 2016.

Aquesta iniciativa, que impulsa conjuntament amb l’Associació de Càncer de Pàncrees (ACANPAN), serà el proper 21 de juny a Barcelona. L’assistència és gratuïta i lliure fins a completar aforament, i la plaça es pot reservar omplint el formulari d’inscripció. Serà a les 17 hores a l’Espai Born to Cook ( Carrer Mirallers 9 “El Born”, Barcelona). Des d’aquí podeu veure el programa complet.

La informació ajuda a saber què podem fer per sentir-nos millor, per viure millor. Per això, algunos dades destaquen que per 2030 es preveu a nivell mundial un increment en la incidència d’aquest tumor superior al 50% i s’estima que serà la segona causa de mort per càncer superant al de pròstata, còlon o mama.

En aquest sentit, una adequada alimentació i nutrició en els pacients amb càncer de pàncrees millora els resultats terapèutics dels tractaments, el maneig dels efectes secundaris i, per tant, la qualitat de vida dels pacients.