La FECEC celebra 20 anys d’història al costat dels pacients amb càncer i de les seves famílies a Catalunya

Per commemorar els 20 anys d’existència donant suport als malalts oncològics, hem organitzat diferents accions comunicatives i uns cicles de webinars gratuïts, que es duran a terme al llarg de tot el 2021

fb_twt_post_20aniversari

Avui fa 20 anys, el 13 de febrer del 2001, es constituïa la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer amb la vocació d’integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. El 15 d’octubre del mateix any tenia lloc la seva presentació oficial al Parlament de Catalunya. Avui celebrem 20 anys d’història perseguint el mateix objectiu inicial: treballar per millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer i de les seves famílies a Catalunya. I això ho volem celebrar.

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) és una entitat de segon nivell que agrupa diverses organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies. La federació és cens d’informació i dóna servei a les entitats contra el càncer federades. A més, fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic, desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial.

A dia d’avui, la FECEC té 15 entitats federades que en el seu conjunt atenen uns 15.000 pacients i famílies amb serveis d’atenció psicosocial, hi col·laboren més de 5.000 voluntaris i hi treballen més de 90 professionals.

Celebrem 20 anys de vida al costat dels pacients 

Per commemorar aquests 20 anys d’existència hem organitzat una sèrie d’activitats, adaptades a les circumstàncies que la pandèmia ens exigeix, com són uns cicles de webinars gratuïts així com diferents accions comunicatives que repassaran la nostra història. Tot plegat ho podreu seguir a través de les nostres xarxes socials i d’aquesta web, que avui estrenem i que hem creat per aquest fi: https://www.juntscontraelcancer.cat/fecec-20-anys.

En aquesta pàgina podeu consultar totes les felicitacions que anem rebent d’altres entitats, organismes i persones voluntàries. Així mateix hem seleccionat les 20 fotos més significatives de la nostra història i hem volgut explicar el detall d’aquell moment, d’aquella acció, d’aquella persona o d’aquell programa.

Pel que fa els webinars es dividiran en dos blocs en el temps: un cicle tindrà lloc al març amb 5 xerrades de temàtiques diferents, i l’altre al novembre amb unes altres 5 conferències. L’eix principal del contingut de les xerrades versarà, òbviament, sobre el càncer i es titula ‘Càncer: present i futur’.

Imagen 1

 

Pots consultar la nota de premsa completa aquí.
https://www.juntscontraelcancer.cat/fecec-20-anys