La FECEC assisteix al II Congrés de ‘Organizaciones de Pacientes’

La Plataforma d’Organitzacions de Pacients (POP) ha organitzat entre el 8 i 9 d’octubre a Madrid el seu II Congrés d’Organitzacions de Pacients sota el lema ‘Impulsant la participació efectiva dels pacients en el sistema sanitari i social’. El President de la FECEC, Ramon Maria Miralles ha assistit al congrés com a representant de la federació.

congres organitzacions pacients

Així, els pacients, familiars, representants d’associacions de pacients, professionals sanitaris, societats científiques, gestors sanitaris, representants de les administracions públiques i empreses del sector salut es donen cita en aquest esdeveniment, la cita més important del moviment de pacients . L’objectiu és generar espais de diàleg i debat que contribueixin a la transformació necessària del sistema sanitari i social per aconseguir la participació efectiva dels pacients.

Programa

El programa del Congrés, gira al voltant dels eixos clau contemplats en l’Acord Marc signat per la POP i el Ministeri de Sanitat per garantir la participació dels pacients. Així, com explica la Plataforma, “durant la primera jornada es debat sobre la participació dels pacients en les decisions de salut i en els processos de R + D + I, la informació i formació i la seguretat dels pacients, mentre que la jornada del dia 9 es dedica a la presentació i debat d’experiències d’èxit de formació, empoderament i participació de pacients.

Concretament, el programa del Congrés contempla en la seva primera jornada -8 d’octubre- les taules rodones ‘Com els diferents actors del SNS contribueixen a l’apoderament del pacient?’, ‘Mecanismes de participació dels pacients en política sanitària’, ‘Formació i informació a pacients ‘,’ Seguretat del pacient ‘i’ Impuls de la participació dels pacients en els processos de R + d + i i d’incorporació d’innovacions ‘.

Per la seva banda, avui dia 9, la jornada es centra en l’exposició de bones pràctiques que puguin servir d’exemple als agents sanitaris sobre com fomentar la participació dels pacients en diferents àmbits d’actuació: polítiques públiques , formació, seguretat i investigació “.

Per consultar el programa del Congrés, clica aquí.