La FECEC assisteix a la reunió amb Mas com a membre de la Taula del Tercer Sector

El president de la FECEC, Ramon Maria Miralles i els presidents de les 33 entitats membres que conformen la Taula del Tercer ector es van reunir ahir amb el President de la Generalitat Arturt Mas al Palau de la Generalitat.

tercer sector

Aquesta trobada anual amb les entitats socials va ser un dels compromisos que el Govern i la Taula del Tercer Sector van establir en el ‘Pla de Suport al Tercer Sector Social’ que van signar el 17 de setembre de 2012. Precisament, entre d’altres temes, la trobada va servir per per fer balanç dels quatre anys del Pla de Suport.

En el balanç del Pla de Suport al Tercer Sector Social s’hi ha destacat que ha permès assolir avenços com:

El pas de subvenció a concert de les places de llar residència i centres ocupacionals per a discapacitats: de les 10.865 places que encara es pagaven amb subvenció el 2012, a finals de 2015 el 80% hauran passat ja a concert.

L’aprovació i posada en marxa l’any 2014 d’un pla específic d’ACCIÓ per ajudar les entitats socials a internacionalitzar la seva activitat i a accedir a fons europeus.

La coordinació estable amb el Dep. d’Ensenyament per involucrar les entitats socials en el procés de generalització paulatina del Servei Comunitari a 3r i 4t d’ESO.

Tanmateix alguns dels objectius que preveia el Pla encara no s’han assolit, com:

Modificar la llei de serveis socials per desenvolupar un nou sistema de concertació dels serveis socials d’acord amb les possibilitats que ofereixen les noves directives europees.

Garantir el pagament sense retards de les subvencions (bestretes incloses), i potenciar nous instruments per a abordar els problemes financers de les entitats derivats d’aquests retards.

Alhora, en la cimera amb el President Mas també s’han abordat les propostes que la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha fet durant aquesta legislatura al Govern en polítiques socials i en enfortiment del Tercer Sector.