La FECEC assisteix a Berlín per participar a la conferència anual i al PSWG de la ECL

La ‘European Cancer Leagues’ va celebrar del 12 al 16 de novembre a Berlín la conferència anual d’aquesta lliga europea, de la qual la FECEC n’és membre des de 2014. En el marc d’aquesta jornada anual, es va celebrar també la reunió del grup de treball ‘Patient Support Working Group’ (PSWG).

ECL_berlin

 

La millora de la comunicació i el suport per part dels professionals cap als pacients, la gestió de les relacions de parella durant i després del tractament de càncer i la gestió d’equips de voluntariat van ser els principals punts que es van tractar en el marc del PSWG.

Dins d’aquest context, la gerent de la FECEC, Clara Rosàs va presentar el dia 12 a la resta d’entitats europees la guia que el grup té en marxa sobre ‘Retorn a la feina després del càncer’ dirigida a empresaris.

La supervivència va ser un altre dels aspectes que es van tractar en aquestes sessions de treball i en aquest sentit, també es va consensuar que la gestió de les persones que han superat un càncer és un dels principals reptes que cal abordar.

Dins la ECL, la FECEC treballa en tres grups de treball: un enfocat als pacients, l’altre a l’accés a les medicines i el de prevenció. Precisament, en aquesta trobada anual també es va tractar sobre com es poden abordar polítiques per millorar les desigualtats en l’accés als medicaments i establir mesures per resoldre la problemàtica sobre els alts preus dels tractaments de càncer.