La FCVS commemora el Dia Internacional del Voluntariat sota el lema #SumemMirades

El dia 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat i, un any més, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha organitzat actes als quatre territoris per tal de celebrar, agrair i fer visible el compromís de les 85.000 persones voluntàries que estan implicades en les entitats de la FCVS.

Captura de pantalla 2022-11-29 082415

Aquest any, les celebracions del Dia Internacional del Voluntariat que impulsa la FCVS s’emmarquen sota el lema #SumemMirades i reivindicaran la força del voluntariat com a activisme i militància.

En els diferents actes es comptarà amb la lectura del manifest i amb activitats diferents a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona que abracen des d’actuacions musicals, performance, portes obertes, conferències o taules d’experiències.

Serà també el moment de conèixer les entitats guanyadores de la categoria catalana i local de la 8a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social. Aquest any el guardó reconeixerà el millor projecte en marxa de voluntariat social que doni resposta a alguns dels desafiaments que plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Tots els actes són gratuïts però cal inscripció prèvia en el formulari corresponent de cada territori.

LLEIDA
30 de novembre de 19 a 21 h
Orfeó Lleidatà – C. Sant Martí, 60 – 62. Lleida

En aquesta ocasió les entitats socials de Lleida volen viure i compartir més que mai el Dia Internacional del Voluntariat. Per això, s’ha organitzat una jornada de portes obertes a tres entitats per tal que tothom pugui conèixer millor tota la tasca que desenvolupen juntament amb les persones voluntàries que hi col·laboren:

  • Fundació Catalunya La Pedrera: 29 de novembre de 17.00 h a 18.30 h i el 2 de desembre d’11.00 h a 12.30 h (Espai Social Lleida. C/ Riquer, 1. Lleida). Inscripcions a lleida@espaisfcatalunyalapedrera.org
  • Afanoc: 1 de desembre de 10.00 h a 14.00 h (C. Carrer Quatre Pilans, 7. Lleida. Inscripcions a voluntariatlleida@afanoc.org
  • Banc dels Aliments: 2 de desembre de 9.00 h a 13 h (Avda. Balafia, 13. Lleida). Inscripcions a coordinacio@elpalet.org

GIRONA
1 de desembre de 9 a 13 h
Casa de Cultura de Girona. Auditori Josep Viader – Pl. de l’Hospital, 6. Girona

TARRAGONA
2 de desembre de 10 a 12 h i de 16 a 20 h
Universitat Rovira i Virgili. Campus Catalunya. Aula 503. – Av. Catalunya, 35. Tarragona

BARCELONA
16 de desembre de 10 a 12.30 h
Centre Cultural Albareda – C. Albareda, 22 – 24. Barcelona