La corredora Núria Picas protagonitza l’espot de la campanya #menjasaimoute18

Torna la Setmana catalana de la Prevenció del Càncer del 5 a l’11 de novembre que cada any organitza la Federació catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) amb el lema “Fes de la teva salut, una tradició: Menja sa i mou-te!”. Aquest any, a l’espot de la campanya #menjasaimoute18 de la SECAPC, hi participen diferents colles de la cultura popular i tradicional de Catalunya, els Castellers i els Diables de Sants i la Colla Gegantera de Gràcia a més de la popular corredora de muntanya, Núria Picas.

Mira el vídeo de la campanya!

L’objectiu de la SECAPC és conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir aquesta malaltia. Núria Picas és la protagonista de l’espot juntament amb les colles populars anteriorment citades per apropar la cultura i l’esport en un mateix lema: ‘Fes de la teva salut una tradició’.

L’espot inclou una cridada a l’acció per enviar un SMS al 28014 amb la paraula NC.

Acte Central

Enguany la Setmana catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer inclou l’acte central al Mercat de la Concepció que tindrà lloc el 8 de novembre amb la presència de més de 100 alumnes de 3er ESO del I.E.S Jaume Balmes.

Aquests alumnes participaran a l’acte on hi haurà 2 tallers d’activitat física impartits per la Fundació DiR (Zumba i Animal Fit) i d’alimentació saludable amb la col·laboració de l’Escola de Restauració i Hosteleria de Barcelona (ESHOB).

Una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya

A banda de la campanya #menjasaimoute18, les activitats de la SECAPC inclouen una vintena de tallers de confecció de menús saludables i l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal’.

Els tallers, dirigits a un públic de totes les edats, tenen la finalitat d’oferir recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens d’entre 5 i 7 anys i que  es representa a més d’una desena de municipis, explica mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita.

També s’organitzen 3 tallers d’alimentació saludable i càncer de còlon i recte a Barcelona, Tarragona i Girona. Sota el títol ‘Taller Mites i realitats en l’alimentació del càncer de colorectal: què cal fer durant i després dels tractaments’, l’objectiu d’aquesta activitat, dirigida per una nutricionista i dietista és conèixer els criteris teòrics bàsics entorn de l’alimentació, la dietètica i la nutrició pensats per pacients amb càncer de colon i recte . Per inscriure’s al taller de Barcelona cal omplir aquest formulari.

Descarrega’t el díptic de la SECAPC 2018.