La Comissió de Salut Pública inclou els grups d’alt risc en la pròxima Actualització de l’Estratègia de Vacunació per la COVID-19

A la reunió Ministeri de Sanitat i comunitats autònomes han acordat que aquests grups es comencin a vacunar de manera simultània amb el grup d’edat de 70 a 79 anys.

vaccine-5895477_1920

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats i ciutats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha aprovat després del treball realitzat per la Ponència de Vacunes i amb la col·laboració de FACME, que els grups d’alt risc per a malaltia greu per COVID-19 es vacunaran de manera simultània amb el grup d’edat de 70 a 79 anys.

D’aquesta manera, s’inclourà a les persones amb trasplantament de progenitors hematopoiètics, trasplantament d’òrgan sòlid i llista d’espera per a aquest, persones en hemodiàlisi i diàlisi peritoneal, malaltia oncohematològica, càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica, càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia i persones amb Síndrome de Down majors de 40 anys. Així mateix, es definiran les condicions de risc que s’inclouran en el grup 7.

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat per unanimitat l’actualització de les “Mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut enfront de COVID-19 per a centres universitaris en el curs 2020-2021” l’objectiu del qual és reforçar les recomanacions de ventilació, ús correcte de les màscares i limitar les concentracions de persones en les activitats presencials com per exemple els exàmens.

D’altra banda, la Comissió de Salut Pública ha decidit ajornar la decisió d’ampliar el rang d’edat a vacunar amb AstraZeneca a les persones compreses entre 55 i 65 anys al fet que hi hagi una avaluació i dictamen per part de la EMA respecte als efectes adversos d’aquesta vacuna.