La campanya ‘Posem-li Pebrots al Càncer’ recapta 57.174 euros per a programes de suport per a pacients oncològicsLa Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) han recaptat un total de 57.174 euros en el marc de la iniciativa “Posem-li Pebrots al Càncer” organitzada juntament amb supermercats Condis i que té l’objectiu de solidaritzar-se amb els pacients oncològics i difondre, així mateix, la tasca d’acompanyament i suport que realitzen les entitats adherides a la FECEC.La campanya d’enguany, que arriba a la seva novena edició, es va celebrar els passats 14 i 15 d’abril, i durant aquests dos dies, la ciutadania i, en particular, els clients dels supermercats Condis van participar en el programa solidari a través de la compra de pebrots solidaris. Aquest any s’han venut 38.116 bosses de pebrots, proveïdes desinteressadament per Agroponiente, a un preu simbòlic d’1,5 euros cadascuna, en els 680 establiments de què disposa Condis a Catalunya. Cada bossa duia un pebrot vermell i un de verd, i la recaptació resultant serà íntegrament destinada a l’impuls de projectes d’atenció psicosocial per als malalts de càncer i les seves famílies.

La presidenta de la FECEC, Maria Assumpció Vilà, ha destacat que “la campanya ‘Posem-li Pebrots al Càncer’ és molt important per fer créixer la sensibilització de la població en general vers les persones amb càncer i les seves famílies. A més, ens ajudarà a seguir treballant en la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics i a seguir oferint serveis, tant per a ells com per als seus familiars i cuidadors, a través de les nostres entitats”. Vilà també ha subratllat que la campanya fomenta l’alimentació saludable, aspecte clau en la prevenció del càncer, i ha volgut traslladar un missatge d’agraïment al voluntariat que cada any fa possible que “Posem-li Pebrots al Càncer” es dugui a terme.

Per la seva part, Lourdes Bullich, cap d’Assumptes Públics i Comunicació de Condis, “com cada any, des de Condis volem aportar el nostre granet de sorra en la lluita contra el càncer, afavorint la venda dels pebrots solidaris als nostres establiments i encoratjant els nostres clients a sumar-se a la campanya”. En aquesta línia, Bullich ha destacat “la solidaritat de la ciutadania que, edició rere edició, ha demostrat la seva sensibilització envers la realitat del pacient oncològic a casa nostra”.

Xifra rècord de persones voluntàries

En aquesta novena edició, “Posem-li Pebrots al Càncer” ha comptat amb una xifra rècord de persones voluntàries de tot el territori català, un total de 1.019, convocades per les entitats adherides a la FECEC i les quals s’han encarregat de donar a conèixer els objectius de la campanya i de difondre entre els clients la tasca d’acompanyament que realitzen aquestes entitats. D’aquestes persones voluntàries, 175 han sigut estudiants d’ESO, que participen amb les entitats federades a través de l’assignatura de Servei Comunitari.