La campanya #menjasaimoute arriba avui a Vilassar de Dalt, Balàfia i Alguaire

La campanya #menjasaimoute continua avui a Vilassar de Dalt i a les localitats lleidatanes de Balàfia i Alguaire. Aquests municipis ofereixen les activitats programades dins la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

Imatge d'uns nens en els tallers de menús saludables
Imatge d’uns nens fent una brotxeta de fruita i verdura en el taller de menús saludables.

D’una banda, Balàfia i Alguaire organitzen aquest matí i aquesta tarda respectivamente, el taller de menús saludables. L’activitat té l’objectiu de conèixer quines són les recomanacions alimentàries pel que fa als grups d’aliments, a les freqüències de consum, i a tenir constància de quins són els principals errors que es cometen. Per altra banda, Vilassar de Dalt promou l’espectacle ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens de 5-7 anys, on amb un llenguatge adequat, s’expliquen les propietats de la fruita i la verdura. Durant l’espectacle, els participants tenen l’oportunitat d’aprendre a fer una brotxeta de fruita i verdura.

Al llarg d’aquesta setmana diversos municipis de la província de Lleida, Barcelona i Girona aniran impartint aquestes activitats per contribuir a conscienciar la població de la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer. Enguany la FECEC, dins la SECAPC ha posat en marxa la campanya, #menjasaimoute amb aquest espot que té l’objectiu de sumar gent a la causa i crear un gran mural de fotografies de ciutadans conscienciats amb la necessitat d’actuar contra el càncer.