La 5a Oncobike recapta prop de 58.000€ per ajudar a malalts de càncer

L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit recollir prop de 58.000 euros en la seva cinquena edició, celebrada el 16 d’octubre a la Vall de Llémena. Un nou rècord que s’ha aconseguit gràcies a l’augment d’equips inscrits, un total de 95, dels quals 89 han pres la sortida aquest matí a Sant Gregori. Els diners es destinaran a finançar els serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer i els seus familiars que ofereix l’Oncolliga.

Sortida_Foto_David_Fajula
Dels 89 equips, 69 han fet el recurregut més llarg, de 200km, i 20 han optat per l’opció curta, de 110 km. De la cursa curta, els primers a travessar la línia de meta de Sant Gregori han estat els DOCTOR J BIKES EBIKE, que hi han participat amb bicicletes elèctriques i han fet un temps de 06:53:56. Els segueixen a la classificació SURGICAL BOYS SSIBE, que han corregut amb bicicleta atmosfèrica i que han fet un temps de 07:32:13.

Per la seva part, els equips EBIKESAREA 3 i EBIKEAREA 2 (dorsals 23 i 22 amb bicicletes elèctriques) han liderat la classificació de la cursa de 200 km amb uns temps de 08:40:05 i 07:32:13, respectivament. En tercera posició i com a primers classificats amb bicletes atmosfèriques hi trobem CAMPLLONG MÀSTERS (dorsal 43), amb un temps de 09:41:56. La classificació de la cursa està disponible online al web www.9hsport.cat.

L’Oncobike va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l’estil de l’Oncotrail, la cursa de trail running que l’Oncolliga organitza des de fa vuit anys al Baix Empordà. Per participar-hi cal formar equips d’entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n’hi ha d’haver dos en ruta. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 500 euros per poder-se inscriure, uns diners que es destinen íntegrament a l’ajuda al malalt de càncer.

Més de 200.000 euros recaptats en cinc edicions  

L’Oncobike ha permès recaptar fins al moment 204.000 euros. En les dues primeres edicions, els fons recollits es van destinar a millorar el servei de llar-residència que l’Oncolliga ofereix als malalts oncològics i els seus familiars. L’any 2018 i 2019 els diners recaptats van servir per finançar la posada en marxa del nou servei d’Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. En aquesta 5a edició, els prop de 58.000 euros recaptats no es destinaran a un projecte concret, sinó que serviran per seguir sostenint els serveis que l’Oncolliga ofereix en el seu conjunt, des de l’estètica oncològica fins al suport psicològic, passant per la fisioteràpia a domicili, la marxar nòrdica, el drenatge limfàtic, el préstec de material o la llar-residència.