La 4a oncoswim recapta 45.000 euros, el doble que en l’edició anterior

La quarta edició de l’Oncoswim, una travessia solidària en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim, ha superat totes les expectatives i ha aconseguit recaptar prop de 45.000 euros, gairebé el doble que en l’edició anterior.

001bf2d395fa14c5d32c0f8b30b7e40e_w455_h300_cp

Els diners es destinaran, per quart any consecutiu, a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afectat sobretot dones joves. Fins ara, s’havien destinat a aquest projecte un total de 50.000 euros recollits en les edicions del 2016, 2017 i 2018, als quals caldrà sumar els recursos recollits en aquesta edició. La plataforma de donatius encara continua oberta.

Vuitanta nedadors s’han sumat a aquest exigent repte esportiu i han nedat avui els 30 km que separen l’Estartit de la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. A més, 121 nedadors s’han sumat a la versió més popular d’aquesta iniciativa solidària, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,5 km).

La jornada s’ha desenvolupat sense incidències. Els equips han sortit de l’Estartit de manera esgraonada des de les 06.20 h. fins a les 8.00 h. del matí, en intervals d’un quart d’hora, i han anat arribant a la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, a partir de 2/4 de 4h. Alguns equips han fet tota la travessia junts, mentre que d’altres han anat fent relleus.

La travessia s’ha pogut seguir en directe a través de l’enllaç a la pàgina web de l’esdeveniment, www.oncoswim.cat. A les 16.30 h hora ha tingut lloc la sortida de la Milla Solidària, a la platja de Llafranc. A l’arribada s’ha ofert a tots els participants beguda, un entrepà de botifarra i una samarreta commemorativa.

Gràcies als donatius fets a les dues proves s’han recaptat un total de 44.604 euros amb els quals es podrà donar un impuls important al projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital Dr. Josep Trueta. El grup està liderat per Gemma Viñas, oncòloga mèdica de l’ICO Girona, i per Teresa Puig, doctora en bioquímica. Totes dues han rebut el xec simbòlic del donatiu de mans del director de la prova, Lluís Comet.

Es dona la circumstància que la doctora Puig ha participat enguany a l’Oncoswim com a membre de l’equip ONCOen3D, juntament amb els també investigadors Quim Ciurana i Joan San. L’equip, que ha aconseguit arribar en una meritòria cinquena posició, porta recaptats fins al moment més de 2.600 euros.