Tot a punt per a la celebració d’una de les carreres més populars de Barcelona: la Cursa d’El Corte Inglés. Aquesta multitudinària prova presenta en aquesta edició una novetat per millorar la fluïdesa de l’arribada dels corredors, un canvi en el punt de meta. Des de 1986 la carrera s’ha associat amb una entitat que es beneficiï de tots els mecanismes de difusió que genera aquesta activitat. En aquesta 41a edició, l’entitat adherida és la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.
El nou recorregut situa la meta a 10,639 km de la sortida, 127 metres més que l’any anterior. El final del recorregut es manté a la plaça de Catalunya, tot i que amb la novetat que els participants ja no hauran d’entrar-hi, sinó que trobaran la meta baixant del carrer de Pelai, a l’altura del memorial a Francesc Macià.
La carrera de la vida
Aquest any la cursa va acompanyada del ‘hashtag’ #LaCursadeLaVida, i de moment les inscripcions ‘online’, totalment gratuïtes, ja superen els 3.000 corredors apuntats. Les inscripcions per via telemàtica són per als corredors professionals que hi van amb la intenció de marcar-hi temps. En les dues últimes edicions, la participació de dones ha sigut més elevada que la d’homes.
La Cursa d’El Corte Inglés ha sigut definida pels organitzadors com la carrera més popular que té Catalunya, i en la qual es participa des de dos corrents molt diferents: el perfil competidor i el familiar-festiu. Durant la prova, 1.300 persones estaran treballant vetllant per la seguretat i el benestar de tots els corredors, des de la Guàrdia Urbana i la Creu Roja fins a Voluntaris 2.000.
Agraïments múltiples
“Les coses als hospitals han de continuar passant”, així agraïa Anna Varderi, la gerent de la Fundació Enriqueta Villavecchi, a El Corte Inglés la possibilitat de formar part d’un esdeveniment tan multitudinari com és la carrera. “Volem conscienciar la gent. Que aquest any corrin la carrera de la vida pels petits lluitadors”, afirmava Varderi.
Gerard Martí Figueras, secretari general d’Esports i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que la cursa serveix per explicar moltes coses sobre l’atletisme popular de Catalunya i la seva gent. En el mateix sentit, el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Antentas ha recordat la primera cursa amb emoció i al·legant que ja va ser en la primera edició la cursa més popular, i ha afegit que és de les úniques carreres gratuïtes d’Europa.
“La cursa de les curses”, aclamava Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, que ja va participar en la primera edició. Carranza ha remarcat els valors de la cursa: “És gratuïta, iniciàtica, solidària, multitudinària i paritària“.