La 3a edició de Girona en Moviment recapta més de 18.000 euros

TONGUES_FOTO_PAULA_FERNANDEZ

La 3a edició del festival Girona en Moviment es va tancar el passat 18 de juliol amb una gran notícia per als organitzadors i participants: durant els quatre dies de dansa solidària s’han recaptat més de 18.000 euros que es destinaran a ajudar els malalts de càncer i els seus familiars a través dels serveis de la Fundació Oncolliga Girona. El director i impulsor del festival, el ballarí i coreògraf gironí David Rodríguez, va agrair al públic la seva bona resposta a les propostes presentades aquest any, que han mantingut un alt nivell de qualitat malgrat les dificultats extraordinàries provocades per la pandèmia.  Per la seva part, la presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, va recordar que “el càncer continua existint i els afectats per aquesta malaltia necessiten ajuda i suport”.  “L’Oncolliga no es pot aturar i aportacions solidàries com aquesta ens ajuden a seguir endavant després d’uns mesos especialment difícils”, va afegir.

La cloenda del festival va tenir lloc ahir al vespre al Teatre Municipal amb l’espectacle “Comiat en Dansa”, en el qual van participar la Eyan Dance Company i el Ballet de Barcelona, dues companyies barcelonines que van portar a Girona els seus últims espectacles. El  públic també va poder gaudir d’un petit extracte de la peça “Casa d’àngels”, amb coreografia i interpretació d’Alba Nadal, Luke Prunty i David Rodríguez.

La Eyan Dance Company va interpretar per última vegada l’espectacle “Carències”, una peça de dansa contemporània creada per la jove coreògrafa Andrea Sala  que destaca per la seva profunda emotivitat i que té un missatge de crítica social imprès en cada moviment. L’espectacle descriu el camí emocional d’una nena innocent en el qual es reflexiona sobre la carència de valors que presentem avui com a individus i que presenta la nostra societat actual.

Entrega_xec

Per la seva part, el Ballet de Barcelona va portar a Girona la peça “Tongues”, amb coreografia de David Rodríguez i Luke Prunty, recentment estrenada al Teatre Condal de Barcelona.  Una obra profundament humana sobre l’entesa i l’empatia, en relació rigorosa amb la musicalitat d’una selecció barroca i contemporània, a vegades hipnòtica, transcendint fronteres entre la dansa i la teatralitat, i amb una coreografia que demana una exigència física extrema als ballarins.

L’espectacle “Comiat en Dansa” va posar punt final a quatre dies d’activitats al voltant de la dansa que van arrencar amb la gala benèfica “Catalunya dansa contra el càncer” celebrada a l’Auditori i va continuar amb la projecció al Cinema Truffaut del film “Concert ballat pel món postcovid”, fruit de la col·laboració de l’orquestra del  Conservatori Isaac Albéniz, dirigida per Lluís Cavalleria, i de ballarins professionals que han participat en diferents edicions del festival.

Durant el cap de setmana es va celebrar un vermut solidari amenitzat amb una exhibició de Lindy Hop i un taller infantil dirigit a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys, a càrrec dels ballarins Tess Buck i Vladimir Fortunenko, de The Classical Ballet School, que es va celebrar a l’Escola d’El Foment.

El festival ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Girona i amb la col·laboració de diverses empreses i professionals.